Már még egy repülő autó

Bell-Nexus-repul

Nem csak az Audi képzeli el a jövőt repülő autókkal, de a Bell is az Uber-rel karöltve. A jelenleg még koncepció fázisban lévő Bell Nexus-ra keresztelt járművet hat, dönthető ventilátor emelné a magasba, ami képes lenne függőleges fel-és leszállásra is. A Bell szeretné, ha a 2020-as évek közepén már egy használatban lévő közlekedési eszköz lenne a Nexus, ami szerintük tökéletes járgány lesz a repülő taxi szolgáltatóknak.

Bár még nincsen működő prototípus, pár érdekességet elárultak a fejlesztésükről:

A 272 kg-os jármű öt üléses lesz, hibrid-elektromos meghajtással – utóbbit úgy kommentálta a Bell, hogy a nagyobb hatótáv rugalmasabbá teszi a felhasználási területet, márpedig ők nem kizárólag repülő taxinak szánják a Nexus-t. Használható lenne logisztikai megoldásokra, vagy akár katonai célokra.

Bell-Nexus-belter-kabin

Egyébként az Uber a repülő taxi szolgáltatásához teljesen elektromos meghajtású járműveket szeretne, így nyilván van még mit fejleszteni, de ők is elismerően kommentálták a koncepciót, mint “első lépést”.

Az “egyperces” kategóriában (a melyiketvalasszam.hu rövid tartalmai) már az Audi is szerepelt hasonlóval: repülő taxi az auditól?

forrás: verge