Ezt vedd az Apple Airpods helyett! – Xiaomi AirDots Pro

emberek-AirDots-Pro-fulhallgatoval

Emlékszel még arra a cikkre, amikor a Xiaomi AirDots-ról írtam, és hogy elég nyíltan az Apple AirPods alternatívájaként szánták? Na, nyugodtan felejtsd el, mert az új modell még nagyobb koppintás, mint az előző. 

Igen, a

Xiaomi Mi AirDots Pro-ról van szó,

ami már nem csak elnevezésben, hanem kinézetben is rendkívül feltűnő módon hasonlít az almáék bluetooth fülesére.

Apple-AirPods-vs-Xiaomi-AirDots-Pro
Apple AirPods – Xiaomi AirDots Pro

Persze vannak azért különbségek: ami elsőre feltűnhet, hogy a műanyag earbud helyett egy agybadugós, gumiharangos megoldással helyezhetjük el a fülest a hallójáratunkba, illetve a váz külső része, ami laposra sikerült a lekerekített helyett. Ez nem véletlen, mert egy érintésérzékeny külső felületről beszélünk, ami segítségével vezérelhetjük a füles különböző funkcióit.

Az egyébként már (bizonyos országokban) január eleje óta rendelhető készülék darabonként 5,8 grammot nyom, és kompatibilis iOS rendszerekkel, Androiddal, és ráadásul Windows-al is.

Xiaomi-Mi-AirDots-ProA beépített mikrofon segítségével a zenehallgatáson kívül használhatjuk a kütyüt hívásokhoz, vagy hangvezérléshez is (bár ez hazánkban még nem olyan elterjedt), mindezt pedig a már említett külső érintésérzékeny felülettel vezérelhetjük, akár csak az elődnél.

A dokkolója USB-C csatlakozóval van ellátva, és a segítségével állítólag 10 perc alatt 70 percnyi működést pumpálhatunk bele. Teljes működési időnek 10 órát ígérnek, amihez csupán 1 órányi töltés elég – ez elég jól hangzik, de persze az a 10 óra a felhasználási módtól is függ.

Xiaomi-Mi-AirDots-Pro-fekete

Plusz érdekesség még, hogy ebbe a modellbe a Bluetooth 4.2-es szabvány került, amíg az elődje megkapta a Bluetooth 5.0-át. Hogy ez miért így történt, arról nincs információm, de neked ezzel nem kell törődnöd, ugyanúgy tenni fogja a dolgát.

Mennyibe kerül? Xiaomi AirDots Pro ár

Bár több helyen is láttam, hogy 16 ezer Ft-ot (60 dollár) emlegetnek, ez valószínűleg csak Kínára igaz, mert én sehol nem találtam ennyiért. Az AliExpressen jelenleg 15 ezer Ft-ért (~55 dollár) lehet megvenni, a hazai boltokban pedig 29 ezer Ft-ról indul az ára. Összehasonlításképp az Apple AirPods 50 ezer Ft körül mozog.

Xiaomi Mi AirDots Pro technikai tulajdonságok:

NévÉrték
Működési idő10 óra
Töltési idő1 óra
Bluetooth szabvány4.2
VízállóságVan, IPX4
HangszóróAAC HD Sound
Egyébaktív zajcsökkentés, infra fülérzékelés
Súly5,8 g – 5,8 g
Töltő tok/dokkoló méret5 x 2 x 2 cm

De hogy teljes legyen a cikk, érdemes megemlíteni több

Apple AirPods alternatívát is,

hiszen nem csak a Xiaomi próbálkozik hasonlóval, hanem több ismert gyártó is. Ezek mind kizárólag TWS (True Wireless Stereo) – teljesen vezeték nélküli fülhallgatók, tehát nincsen nyakba akasztó.

  • JABRA Elite 65t

Jabra-Elite-65t

Ár: ~48 ezer Ft

Samsung-Gear-IconX

Ár: ~60 ezer Ft

JBL-Free-X

Ár: ~40 ezer Ft

  • Honor FlyPods

Honor-FlyPods

Ár: ~32 ezer Ft (külföldről rendelve)

Huawei-FreeBuds-2

Ár: ~40 ezer Ft (külföldről rendelve)


Összegzés

Teljesen vezeték nélküli fülhallgatók, ár szerint növekvő sorrendben

NévÁr (átlagosan)
Xiaomi Mi AirDots Pro29 ezer Ft
Honor FlyPods32 ezer Ft (külföldről)
JBL Free X40 ezer Ft
Huawei FreeBuds 240 ezer Ft (külföldről)
Jabra Elite 65t48 ezer Ft
Apple AirPods50 ezer Ft
Samsung Gear IconX61 ezer Ft

Kapcsolódó cikkek:

Ha tetszett a tartalom, jelezd egy lájkkal melyiketvalasszam.hu facebook oldalán. És ne felejtsd el, hogy több TOP listát is találsz az oldalon, útmutatókat, plusz napi szintű érdekes cikkeket is!