Bemutatásra került a Xiaomi AirDots – milyen első látásra?

Lany Xiaomi AirDots-al a fuleben

A Xiaomi bemutatta az Mi AirDots Youth Edition névre keresztelt új bluetooth fülhallgatóját, melyet kifejezetten az Apple AirPods alternatívájaként dobtak piacra.

Nem biztos, hogy sok gyártó örül ennek a hírnek, ugyanis a Xiaomi most sem volt rest belepakolni a legújabb technológiákat a baráti áron kínált kis vezeték nélküli Mi AirDots headsetbe:

  • Gomb nem található rajta, ellenben a külső felülete érintésérzékeny, mellyel így a fülhallgatót simogatva lehet hívásokat kezelni, hangerőt állítani.
  • A Xiaomi AirDots a legújabb Bluetooth 5.0 –val van felvértezve, mely gyorsabb, és nagyobb hatótávolságokra képes, mint a 4.2-es elődje, amit például az Apple AirPods is használ.
  • Amennyiben Xiaomi telefonnal párosítjuk, elérhetjük a digitális asszisztenst a beépített mikrofon segítségével – utóbbi persze telefonálásra is használható.

Xiaomi AirDots erintofelulet

Az AirDots intelligensen kikapcsol a dokkolós tokjába helyezve, és a bölcsőbe épített akkumulátornak köszönhetően neki is lát a töltésnek. Külön egyébként nem tudjuk tölteni, csak a tok segítségével, így azt nem árt, ha magunknál tartjuk – önmagában körülbelül 4 órás üzemidővel rendelkezik, a tokkal ezt körülbelül megháromszorozhatjuk.

Xiaomi AirDots az asztalon

Az iPhone-on és a Xiaomi telefonokon kívül minden egyéb bluetooth eszközzel is kompatibilis, egyelőre csak külföldről rendelhető

Xiaomi AirDots igazán jó vételnek tűnik

a 13-15 ezer Ft körüli árával, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az Apple AirPods 50 ezer Ft-ért kapható.

Kapcsolódó cikkek: