Féláron tér vissza a Nike önbefűző cipője

A Nike 2016-ban már előrukkolt a világ első normálisan kinéző önbefűző cipőjével, amit anno HyperAdapt 1.0 néven dobtak piacra. Most ennek jön a következő változata 2019 tavaszán, fele akkora áron. De még így sem lesz olcsó. 

Mit tud a HyperAdapt 1.0?

Nike-Hyperadapt fekete

Az önbefűzést egy mini elektromos motor végzi, ami önállóan működésbe lép nyomás hatására (tehát ha ráállsz a cipőre). Ha nem lennél elégedett az automatikus fűzés erősségével, külön gombok segítségével finomhangolhatod azt. A beépített akkumulátor kb 2 hétig bírja, és vezeték nélkül tölthető egy mágneses adapter segítségével. A cipő nagyon menőn néz ki, de a kb 210 ezer Ft-os (720 USD) árával érthető, hogy nem nőtte ki magát tömegtermékké.

Mennyibe fog kerülni az új önbefűzős cipő?

A következő verzió 2019 tavaszán fog kijönni 100 ezer Ft-ért (350 USD), és az elődtől eltérően nem csak az áron szűkítettek, hanem a célcsoporton is: kifejezetten a kosárpályára szánják a lábbelit.

Frissítés 2019:

Azóta képek is érkeztek a cipőről, plusz 1-2 érdekes infó. A cipő neve Adapt BB lesz (mint BasketBall), és így fog kinézni:

Nike-Hyperadapt_BBA Nike elmondásra szerint a high-tech lábbeli a körülményektől függően tudja változtatni a befűzés erősségét, ami egy applikációval is szabályozható. Például egy időkérés alkalmával lazít rajta, így segítve a véráramlást a játékos lábában, majd akció előtt ismét szorosabbra veszi. Azt is megemlítik, hogy egy kosármérkőzés alatt a játékosok lába fél számot is nőhet menet közben, amit az Adabt BB letud követni, szemben egy hagyományos cipővel.

Nike-Hyperadapt_BasketBall

Az első élő tesztre a bostoni Jayson Tatum-ot kérték fel, aki Január 16.-án már ebben az innovatív kosárcipőben játszott a Toronto ellen.

Nike-Hyperadapt_BB2

Egyébként ez a Nike harmadik önbefűző cipője, ugyanis nem sokkal a HyperAdapt 1.0 előtt kiadtak egy limitált szériás lábbelit, ami a Vissza a Jövőbe című film ikonikus cipőjét emeli át a valóságba:

Nike-Mag
Nike Mag 2016
Nike-Mag-vissza-a-jovobe
Nike Mag, Vissza a Jövőbe – 1989

Kapcsolódó cikkek: Visszatér a Puma 1986-os high tech cipője

Ne felejtsd el, hogy több TOP listát is találsz az oldalon, plusz napi szintű érdekes cikkeket is!

fotók: Nike