Milyen lesz a Samsung új csúcstelefonja, az S10?

Samsung-galaxy-s10

Sok múlik a februárban érkező S10-en, ezért nem sajnálta a Samsung a hardvert belőle. Ilyen lesz a tizedik generációs csúcskategóriás készülék.

A legutolsó pénzügyi beszámolók szerint tovább csökkent a Samsung mobilos részlegének nyeresége, ami aggodalommal tölti el a vezetőséget, hiszen ha nem akadályozzák meg a lejtmenetet minél előbb,

egy Nokia-hoz hasonló hanyatlásra is számíthatnak.

Sokat dob a borúlátáson az a tény is, hogy az óriásinak számító indiai piacon sokáig a Samsung volt a piacvezető, ám az utóbbi időben a Xiaomi beelőzte őket az eladásokban.

Így hát nem véletlenül próbálják a nagyérdeműt lenyűgözni: az első hajlítható okostelefonjukat jövőre fogják piacra dobni, illetve a következő zászlóshajó is tartogat újdonságokat:
Az S10 modell is tartalmazni fogja állítólag a Samsung saját megoldását a HIAA-t (Hole in Active Area), ami azt jelenti, hogy az OLED kijelző bal felső sarkába lesz vágva egy lyuk az előlapi kamerának (ezzel Infinity-O néven is találkozhatsz). Bár hivatalos kép még nincsen, így csak találgatni tudunk, hogy fog ez a megoldás kinézni, a notch-ot nem kedvelők viszont örülhetnek (felső kis szenzorsziget a képernyőn, lásd iPhone X).

Törik a fejüket a gyártók, hiszen ha minél nagyobb hasznos kijelző arányt szeretnének elérni, mindenhogyan útban vannak az előlapi kamerák és szenzorok.

Sok gyártó az Apple megoldását vette át,

a már említett notch-ot, de sok mindenkinek nem nyerte el a tetszését, így szerencsére próbálkoznak egyébbel is. A Samsung kijelzőbe rejtett kameráján kívül például a Xiaomi is új megoldással próbálkozik az Mi Mix 3 esetében, ahol az előlapi kamera alapjáraton rejtve van, és kicsúsztatással tudjuk elővarázsolni a kijelző alól.

A Samsung S10 nem csak külső dizájn elemekkel próbál elébe menni az újításoknak, de hardware téren sem volt szégyenlős.

Az új modellnek lesz egy 12 GB RAM -al, és 1 TB tárhellyel ellátott változata is, ami egy ilyen brutál összeállítással az első okostelefon lenne a világon (sok laptopban és asztali számítógépben sincsen ennyi).

Valószínűleg még mindig egyszerűbb RAM-ot növelni, mint optimalizálni a szoftvert és az erőforrás felhasználást. Az iPhone készülékek is villámgyorsak 4 GB RAM-al, így biztosan megoldható lenne.

Az értesülések szerint lesz három és négy kamerás változat is, az ujjlenyomat olvasót pedig a kijelzőbe építve tudjuk majd használni.

Négy modell várható, melyek ár szerint növekvő sorrendben a következőek:

  • Galaxy S10 Lite -?
  • Galaxy S10 – 5.8”
  • Galaxy S10 Plus – 6.4”
  • Galaxy S10 5G (Beyond X) – 6.7”

borítókép: stuff