Megveheted a világ első hajlítható okostelefonját

FlexPai-kihajtva-osszecsukva

De nem a Samsungtól, és még csak nem is a Huaweitől. A világi mobilpiacon gyakorlatilag ismeretlen Royale Corporation az a cég, aki piacra dobta a világ első hajlítható okostelefonját.

A FlexPai elnevezésű 7.8 colos tablet

a közepénél hajlítható át telefon méretűvé

–már ami az átmérőt illeti, ugyanis zsebre rakni azért utána sem lehet egyszerű mutatvány. Egy San Francisco-i rendezvényen mutatták be a hajlítható okoseszközt, amit a résztvevők a helyszínen ki is próbálhattak. Az első vélemények alapján a fő funkció tényleg működik, de egy közepesen minőséginek mondható konstrukcióról van szó akadozó szoftverrel, önmaguktól meg-meg nyíló appokkal, és véletlenszerű képernyő elfordulásokkal –tehát érződik, hogy ez csak egy első generációs modell.

FlexPai-allitva

Összecsukva három külön kezelhető képernyőfelületet kapunk: az alsó és felső oldalán kívül a hajlításnál lévő vékony részt is használni lehet.

FlexPai-osszecsukva-oldalcsik-hivas

A cég honlapjáról már előrendelhető FlexPai egy rugalmas, kihajtva 1920 x 1440 pixel felbontású AMOLED kijelzővel rendelkezik, 3800 mAh akkumulátorral, és egy 2.8GHz-es nyolcmagos Qualcomm Snapdragon processzorral. A kezelői felületet a gyártó saját fejlesztésű Water OS elnevezésű operációs rendszere adja.

FlexPai-allitva2

 

Az ára jelenleg 1388 euró, ami 446 ezer Ft-nak felel meg

– úgyhogy ha spórolós időszakunkat éljük, valószínűleg jobban járunk, ha várunk még egy kicsit az áresésre. Black Friday akcióról nem tudni.

A Kalifornai központú Royole 2012-ben alakult, és évek óta gyárt hajlítható szenzorokat, kijelzőket, és okoseszközöket.

 

A hajlítható telefont nehéz a Samsung által November elején bemutatott modellhez hasonlítani, hiszen a Royole-al ellentétben a Samsung rejtegeti a készüléket, az információk nagy része még mindig csak találgatás. Ami biztosnak tűnik, hogy a Samsung inkább két oldalra helyezett el két képernyőt, kinyitva a nagyobbik funkcionál tabletként, becsukva pedig találunk egy külső, kisebb kijelzőt, amellyel immáron az okostelefonként kinéző kütyüt tudjuk vezérelni.

Samsung-hajlithato-telefon1Samsung-hajlithato-telefon2

A már említett Samsung-on kívül a Huawei, Lenovo, Xiaomi, és LG is dolgozik a saját megoldásain.

Kapcsolódó cikkek: 

Ne felejtsd el, hogy több TOP listát is találsz az oldalon, de ezek mellett napi szintű érdekes cikkeket is! Kövesd be a melyiketvalasszam.hu facebook oldalát, már csak Rád várunk!

Fotók: Royole