Videón a Xiaomi hajlítható telefonja

Xiaomi-hajlithato-telefon

Többször is volt szó az oldalon hajlítható telefonokról, például a 2019-ben várható mobilos trendekről szóló cikkemben, vagy a világ első hajlítható telefonjáról szóló bejegyzésemben. Most újra előveszem a témát, ugyanis felkerült a YouTube-ra egy videó a Xiaomi hajlítható okostelefonjáról, ahogy épp a cég társalapítója Lin Bin játszadozik a készülékkel (videó a cikk végén).

Ami elsőre feltűnik, hogy valószínűleg egy korai prototípusról van szó, ugyanis látszódnak a hajlítás helyei kihajtott állapotban is (nézd meg, nem teljesen lapos a felület, hanem picit görbült). Plusz érdekesség, hogy ez megint egy új koncepció, másmilyen módon hajlítható a FlexPai, és a Samsung modellje is. Próbálok nem elfogult lenni a Xiaomi-val kapcsolatban, de nekem eddig ez tűnik a leghasználhatóbb megoldásnak. Lesz bizony konkurenciája a Samsungnak.

Habár említettem, hogy ez csak egy prototípus, már most is gördülékenynek tűnik a rendszer. Nem akadozik vagy lassul be használat közben, szépen fut (jó persze, ez csak egy rövidke videó).

Fejlődési potenciált látok viszont a behajtott oldalaknál, ugyanis a kijelző nem sötétedik el a hátrahajtás után, pedig már valószínűleg kikapcsolt állapotba kerül az érintőképernyő azon a részen. Ebben a formában ez felesleges energiafogyasztást jelent. Persze biztos vagyok benne, hogy ez nem a végleges verzió.

Kapcsolódó cikkek:

Ne felejtsd el, hogy több TOP listát is találsz az oldalon, plusz napi szintű érdekes cikkeket is!
Ha pedig tetszett a tartalom, kövess be facebookon!