Ezek a legjobb Chrome bővítmények – növeld velük a hatékonyságodat!

holgy-dolgozik-laptoppal

Lefogadom, hogy rengeteg időt töltesz az interneten.

Akár munka, kikapcsolódás, önfejlesztés, vagy bármi más célból alakult így, ajánlatos ezt az időt annyira hatékonyan eltölteni, amennyire csak lehet. Ebből a célból gyűjtöttem össze a legjobb Chrome bővítményeket, amiket egytől egyig személyesen is teszteltem, és többjüket napi szinten használom.

Több ezer Chrome bővítmény létezik, így természetesen az összes nem kerülhetett bele ebbe a listába, de összegyűjtöttem a legnépszerűbbeket, azokból is azokat, amik megkönnyíthetik, és hatékonyabbá tehetik a böngészésedet. Képeket, és hasznos infókat is találsz.

A legjobb Chrome bővítmények

1. OneTabOneTab-logo

Fordult már elő veled, akár egy hírportál olvasása közben, akár amikor éppen utána akartál nézni valaminek, hogy folyamatosan új meg új oldalakat nyitottál meg a későbbi elolvasás érdekében, majd az lett a vége, hogy egy óra alatt egy hónapnyi olvasnivalót sikerült össze szedned, sőt, időközben még el is kanyarodtál az eredeti célodtól?

Ezen segíthet a OneTab, amivel megnyitott füleket, weboldalakat menthetsz el lista formájában egyetlen kattintással.

Nem kell félned attól, hogy kihagyod, vagy elfelejted az egyszer már megtalált érdekes tartalmakat, és közben mégsem kell nyűglődnöd a könyvjelzőkkel sem.

OneTab-hasznalata-1

Arról nem is beszélve, hogy a Chrome böngésző rengeteg erőforrást igényel, ha egyszerre sok oldalt tartasz megnyitva, még az erősebb gépeket is könnyedén megizzaszthatja (sok RAM-ot felhasznál). Az alábbi képeken láthatod, hogy a OneTab használata után mennyi memória felszabadult.

OneTab-hasznalata-2

Így ha időközben mégsem olvasod el a feltárt oldalak egy részét (valljuk be, ez sűrűn előfordul), akkor sem történt semmi, nem fogják tovább foglalni a számítógéped memóriáját, jól el lesznek a OneTab listájában.

2. The Great SuspenderGreatSuspender-logo

Kizárólagos célja, hogy memóriát takarítson meg a gépednek azáltal, hogy felfüggeszti az inaktív füleket, tehát azokat az oldalakat, amiket nem nyitottál meg egy ideje.

Beállíthatsz egy időzítőt, ami változtatható 20 másodperctől egészen 2 hétig, majd amelyik fülhöz (megnyitott weboldalhoz) nem nyúltál hozzá ez idő alatt, a Great Suspender felfüggeszti.

GreatSuspender-hasznalata-11

Ezen felül ebben a Chrome bővítményben még pár igen hasznos beállítást is találunk pluszban, például kizárhatunk weboldalakat a felfüggesztés alól, vagy ugyan így bekapcsolhatjuk a kitöltéses oldalak figyelmen kívül hagyását is (pl.: regisztráció, rendelés leadás).

GreatSuspender-hasznalata-22

Ha nincs szükséged a megnyitott weboldalak listában való elmentésére, válaszd a Great Suspendert a OneTab helyett!

3. PocketPocket-logo

A Pocket bővítmény segítségével tartalmakat tudsz elmenteni későbbi elolvasásra, megtekintésre, legyen az egy cikk, videó, vagy akármi egyéb.

Pocket-hasznalata-1-web
Pocket – tartalom lementése laptopon

Az legszuperebb az egészben, hogy bizonyos lementett tartalmakat, például cikkeket

Pocket-hasznalata-2-mobil
Pocket – mentett tartalmak mobilon

offline is elérsz, tehát nincs szükséged internet csatlakozásra az elolvasásukhoz.

Bár maga a Pocket támogatja a videók elmentését is, kipróbáltam, és Youtube-al sajnos nem működik az offline megtekintés (a YouTube nem engedi a letöltést).

Az egyik legjobb, hogy ha feltelepíted a mobil appot, mindenféle gond nélkül nyithatod meg ott is a gépen lementett cikkeket, oldalakat.

Amire érdemes odafigyelned, hogy ha régóta mentettél le egy tartalmat, szinkronizáld, amíg még internet közelben vagy.

Ha sokat utazol, vagy kevés mobilinternettel rendelkezel, akkor ez a bővítmény kötelező számodra!

4. PushBulletPushBullet-logo

A PushBullet gyakorlatilag egy hidat képez az eszközeid között. Le tudod tölteni Androidra, iOS-re, böngésző bővítménynek, vagy akár asztali alkalmazásként.

PushBullet-hasznalata-1-web
PushBullet laptopon

Szöveges üzeneteket válthatsz az eszközeid között, oszthatsz meg linkeket, fájlokat, vagy akár értesítéseket is továbbíthatsz a mobilodról a gépedre.

PushBullet-hasznalata-2-mobil
PushBullet mobilon

Vehetünk fel barátokat, akikkel ugyan így beszélgethetünk, fájlokat küldhetünk teljesen függetlenül attól, milyen eszközön vagyunk.

5. QlearlyQlearly-logo

A Qlearly gyakorlatilag olyan, mint egy felturbózott könyvjelzőkezelő. Kategóriákat hozhatsz létre, és azok alá rendszerezve mentheted el a kívánt oldalaidat.

Qlearly-hasznalata-a-legjobb-Chrome-bovitmeny
Qlearly – egy oldal elmentése

A listák között Drag & Drop módszerrel húzogathatod át a linkeket, ami nevetségesen gyorssá teszi a rendszerezést.

Qlearly-hasznalata-3
Qlearly felülete – kategóriák, listák

6. Momentum Momentum-logo

Egy pofon egyszerű, de nagyszerű Chrome bővítmény, amit rengetegen használnak. Minden új lap megnyitásakor egy véletlenszerű tájkép fogad minket, órával, motivációs idézettel.

De hogy gyakorlati haszna is legyen, a jobb alsó sarokban to-do listát csinálhatunk minden napra, ahol kipipálhatjuk az elvégzett feladatokat, bal felül pedig linkeket tárolhatunk a gyorsabb elérés érdekében.

Momentum-hasznalata-1
Böngésző kezdőképernyő a Momentum Chrome bővítménnyel

Ha jól jön, de azért nem akarod túlzásba vinni a teendőid vezetését, ráadásul motivál a napi idézet a tájképpel, mindenképpen megér egy próbát a Momentum bővítmény.

7. TMetric TMetric-logo

A TMetric-el rendszerezheted a feladataidat, és mérheted az azokra szánt idődet. A segítségével nőhet a produktivitásod, és az időbeosztásod hatékonysága.

Bármilyen munkát végezzél is, a TMetric használatához semmi másra nincs szükséged, csak egy megnyitott böngészőre (ebben az esetben a Chrome-ra).

TMetric-hasznalata-1
TMetric időzítő

De nem csak munkaügyi feladatokat mérhetsz vele. Ha kíváncsi vagy, mennyi időd megy el a social médiára, vagy akár hírolvasásra, ebben is a segítségedre lehet, csak ne felejtsd el elindítani és megállítani.

TMetric-hasznalata-2
TMetric – főoldal

Biztos vagyok benne, hogy pár meglepő eredmény után jobban oda fogsz figyelni, hogy mire mennyi időt érdemes szánnod.

Kapcsolódó cikkek: 

borítókép: pexels

A hatékonyság a különféle termékek és szolgáltatások kiválasztásánál is rettentő fontos, hiszen rengeteg időd, és pénzed mehet el feleslegesen a megfelelő tájékozottság hiánya miatt. Ebben nyújtanak neked segítséget a melyiketvalasszam.hu toplistái és útmutatói, ezt ne felejtsd el.