A TOP 5 legjobb power bank + tippek, vélemények

Mobil-alacsony-akksi-szint

Ha veled is előfordult már, hogy lemerült az okostelefonod egy nemkívánatos időpontban, vagy egy hosszú utazás alkalmával, bizonyára eszedbe jutott egy külső akkumulátor vásárlása.

Kíméld meg magad az időigényes és hosszas fejtöréstől: összeállítottam egy TOP listát, mely segítségével 2 perc alatt megtalálod a számodra legjobb Power Bankot.

Bár okostelefonjaink egyre többet és többet tudnak, és mi is egyre többet használjuk őket, a bennük található akkumulátorok kapacitása és technológiája kifejezetten lassan fejlődik.

Ez eredményezi azt, hogy átlagos felhasználás mellett is 1-2 naponta töltőre kell dugnunk mobiljainkat. Így kézenfekvő lehet egy külső akkumulátor beszerzése. Persze ezek a power bankok nem csak telefonhoz, de laptophoz és tablethez is használhatóak.

Olcsó és drága eszközöket egyaránt beválogattam, így mindenki megtalálja a számára legjobb power bankot. A lista után pedig a melyiketvalasszam.hu kedvencét is megtalálod, egy vásárlási útmutatóval együtt, mely segítségével minden szükséges információt meg fogsz tudni a külső akkumulátorokról, mely megkönnyíti a választásodat.

A TOP 5 legjobb Power Bank

1. – Silicon Power S200

Silicon-Power-S200-legjobb-power-bank

A tajvani tech gyártó S200 elnevezésű külső akkumulátora rendelkezik a lista legjobb kapacitás/ár arányával. Ha neked ez az elsődleges szempont, ne is keresgélj tovább! Cserébe a 20000 mAh-s power banknak picit nagyobb a mérete és a súlya, ezt vedd figyelembe.

Név Silicon Power S200
Kapacitás 20 000 mAh
Súly 430 g
Méret (mm) 160 x 80 x 20
Ár ~6700 Ft
mAh/Ft 3.23

2. Xiaomi Mi Power Bank 3 Pro

Xiaomi-Mi-PowerBank-3-Pro

Persze a kínai Xiaomi sok szuper kütyüt gyárt ár/érték arányban, a telefonjai után talán a külső akkumulátorairól híres leginkább.

A Power Bank 3 Pro a 20000 mAh-s kategóriában egy viszonylag könnyű vésztöltő, de ami teljesen megkülönbözteti a legtöbb társától, hogy a 3A-es töltéssel hihetetlen gyorsan tudjuk feltölteni vele lemerült eszközeinket!

Név Xiaomi Mi Power Bank 3 Pro
Kapacitás 20 000 mAh
Súly 400 g
Méret (mm) 153,5 x 73,5 x 27,5
Ár ~18 000 Ft
mAh/Ft 1.11

Megtetszett ez az elegáns Power Bank? Kattints ide, és nézd meg az aktuális árát.

3. ADATA P12500D

Adata-P12500D_white

Az ADATA szintén jó kapacitás/ár arányú vésztöltőket gyárt (igen, így is hívják a külső akkumulátorokat), így nem volt kérdés, hogy bekerül a TOP 5 legjobb power bank közé. Egy kategóriát ugrottunk lefele árban és kapacitásban is, a P12500D –hoz már 5000 forint alatt is hozzájutsz sok helyen. A készülék extrája, hogy kijelzi az akksi töltöttségi szintjét százalékosan.

Név ADATA P12500D
Kapacitás 12 500 mAh
Súly 295 g
Méret (mm) 141 x 63.5 x 22.5
Ár ~5200 Ft
mAh/Ft 2.55

Ez a külső akkumulátor nem véletlen került a listába, nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkezik. Ha meg szeretnéd vásárolni, kattints ide.

4. – Xiaomi Mi Power Bank 2S

Xiaomi-Mi-Power-Bank-2s-fekete

Ez a kiváló power bank szintén kisebb mérettel és súllyal rendelkezik ebben a kategóriában a legtöbb társához képest, így ha ez fontos szempont neked, mindenképpen jó vétel lehet számodra.

Név Xiaomi Mi Power Bank 2S
Kapacitás 10 000 mAh
Súly 240 g
Méret (mm) 147 x 71 x 14
Ár ~5700 Ft
mAh/Ft 1,92

Ez a Xiaomi Power Bank nagyon jó vétel! Ha megvásárolnád, kattints ide.

5. – Silicon Power S50

Silicon-Power-S50_fehér

A legolcsóbb modellt a listában a Silicon Power S50 képviseli, ami kiváló ár/érték aránnyal rendelkezik: annak ellenére, hogy 5000 mAh-s telepről beszélünk, több 10 000 és 20 000 mAh-s akkumulátort is maga mögé utasít kapacitás/ár arányban, így magabiztosan foglalja el itt a helyét. Bármilyen telefonod is legyen, ez a powerbank nagy valószínűséggel biztosít egy plusz napra való szuflát komoly használat mellett is.

Név Silicon Power S50
Kapacitás 5 000 mAh
Súly 125 g
Méret (mm) 119 x 66 x 12
Ár ~3200 Ft
mAh/Ft 1,85

A melyiketvalasszam.hu kedvence:

Ha racionálisan akarunk dönteni, kapacitás/ár arányban egyértelműen a Silicon Power S200 a győztes! Amennyiben számodra a méret és a súly is kifejezetten fontos, és megéri a picit magasabb árat, válaszd az egyik Xiaomi power bankot.

Összegző táblázat

Név Silicon Power S200 Xiaomi Mi Power Bank 3 Pro ADATA P12500D Xiaomi Mi Power Bank 2S Silicon Power S50
Kapacitás 20 000 mAh 20 000 mAh 12 500 mAh 10 000 mAh 5 000 mAh
Súly 430 g 400 g 295 g 240 g 125 g
mAh/Ft ~3,23 ~1,11 ~2,55 ~1,92 ~1,85
Ár ~6700 Ft ~18 000 Ft ~5200 Ft ~5700 Ft ~3200 Ft
Szerezd be egy megbízható helyről Kattints ide Kattints ide Kattints ide

Ha nem találtad meg a listában az igényeidnek megfelelő legjobb power bankot, vagy bármi egyéb okból kifolyólag tisztában szeretnél lenni a külső akkumulátorok technikai jellemzőivel, tulajdonságaival kapcsolatban, összeállítottam egy részletes vásárlási útmutatót, ahol minden kérdésedre választ kapsz.


Milyen power bankot vegyek? – vásárlási útmutató

Power bankok kapacitása

Gyakorlatilag ez a legfontosabb tulajdonsága a külső akkumulátoroknak.

Kapacitás alatt értjük a töltéstároló képességet, melyet powerbankok esetén mAh-ben (milli amperóra) szokás megadni. 100 mAh például azt jelenti, hogy az akksi 100 mA áramot képes leadni 1 óra alatt. Természetesen minél nagyobb ez a szám, annál jobb az akkumulátor energia tároló képessége, és annál tovább fogja bírni a terhelést/használatot – de persze annál tovább fog tartani feltölteni is.

Elméletben, ha van egy 10 000 mAh-s vésztöltőd, és egy okostelefonod 5000 mAh-s beépített akkumulátorral, kétszer fel tudod vele tölteni a telefonodat 0-ról 100%-ra. Ez a gyakorlatban sajnos nem így néz ki, mert a különböző töltési veszteségek és környezeti tényezők ingadozása miatt a valós power bank kapacitás jóval kisebb lesz, mint a névleges, amit a leírásban olvashatsz.

Akkumulátor típus

A power bankokban lévő akksi kémiai felépítését kell értened alatta, mely a legtöbb esetben Li-Ion (lítium-ion) vagy Li-Pol (lítium-polimer) lehet. A lítium ion-nak bár jobb az energiasűrűsége, közben a lítium polimer könnyebb és rugalmasabb, de drágább gyártani. Bár vannak különbségek a kettő között, neked vásárlásnál nem kell azokkal foglalkoznod.

Mit jelent a töltés erőssége?

A töltés erőssége azt jelenti, hogy mekkora áramerősséggel tudod tölteni az eszközeidet a külső akkumulátorról. Túlnyomó többségben ez 1A és 2A (amper) között változik. Értelemszerűen a 2A-s töltés kétszer olyan gyors, mint az 1A-es.
Találkozhatsz még „gyorstöltés”, vagy „quick charge” kifejezésekkel, ez mind a 2A, vagy annál nagyobb töltőáramot jelenti.

A listában szereplő eszközök mindegyike képes 2A-es töltésre.

Súly, méret

Na, ez az a tulajdonsága a power banknak, amit bizony neked kell a saját igényeidhez mérten figyelembe venned. A nagyobb kapacitással rendelkező eszközök mellé nagyobb súly és méret társul, ám egy kategórián belül lehetnek eltérések, ahogyan a listában is láthatod. Ha kisebb méretet és súlyt szeretnél, az általában nagyobb árral jár a többihez képest ugyan akkora kapacitás mellett. Ha számodra nem olyan fontos a méret, nem éri meg a drágábbat megvenned csak ez miatt.

Kapacitás/ár arány

Bár ilyen jellemzővel, tulajdonsággal nem igazán találkoztam még a külső akkumulátorok leírásainál a boltokban, hasznosnak láttam bevezetni a saját listám elkészítésénél. Ez az arány megadja, hogy egységnyi forintért mennyi kapacitást kapsz a pénzedért, és így egy nagyon jó összehasonlítási alapot ad.

Konklúzió

Vásárlásnál mindenképp a kapacitás/ár arányt vedd figyelembe, majd ehhez vedd hozzá az akkumulátor fizikai tulajdonságait (méret, súly) a Te igényeidnek megfelelően, és ezek után biztosan ki fogod tudni választani a számodra legjobb power bankot.

Ha a fenti kiválogatott eszközök nem nyerték el a tetszésedet, kattints ide, és böngéssz még több Power Bank között a partnerem oldalán.

Ne felejtsd el, hogy több TOP listát is találsz az oldalon, plusz napi szintű érdekes cikkeket!

Kövess facebookon is!

borítókép: pexels