A TOP 9 legjobb fülhallgató + tesztek, tippek, vélemények

ferfi zenet hallgat a legjobb fulhallgatoval

Melyik a legjobb fülhallgató? Melyiket válaszd a különböző stílusú zenékhez, és hogyan értelmezd a fülhallgatók tulajdonságait? Többek között ezekre a kérdésekre fogsz választ kapni ebből a cikkből.

Bár neked, és nekem is különböző hallásunk van, mégis vannak bizonyos tulajdonságok és eszközök, amik alapján ki lehet választani a legjobb fülhallgatókat.

Én pontosan ezt tettem meg, így ha meg szeretnéd kímélni magad az időigényes és hosszas fejtöréstől, olvasd el ezt a toplistát, és 2 perc alatt megtalálod a számodra legjobb fülest.

Minden árkategóriából vannak eszközök, így akár drága, akár olcsó fülhallgatót keresel, biztosan megtalálod a számodra megfelelőt.

Minden füleshez találsz egy rövid leírást, illetve konkrét ajánlást, tippet, melyiket milyen zenéhez érdemes választanod. A TOPlista végén pedig megtalálod a melyiketvalasszam.hu kedvencét is, a fülhallgató vásárlási útmutatóval együtt!

Bármelyik fülhallgatót is választod, ezek már mindenképpen jó vételek, nem fogsz mellé lőni!

Legjobb fülhallgató TOPlista – tippek, vélemények


Olcsó kategória (10 ezer Ft alatt)

Ha azon emberek közé tartozol, akik nem szeretnének sokat költeni fülhallgatóikra, jó helyen jársz.

Lehet, hogy nem akarsz/nem tudsz annyit szánni rá, hiszen ha azt nézzük, ez csak egy apróság a többi, napi szinten használt eszközeinkhez képest, de az is előfordulhat, hogy szimplán csak nincs is olyan sokat használva.

Szerencsére az olcsó fülhallgatók között is vannak jók, de vigyázni kell, mert ezen a szinten elég könnyű mellé nyúlni.

 • Sony MDR-EX15LP

Sony-MDR-EX15LP

A szuper kisméretű és könnyű füles a Sony egyik legolcsóbb modellje, de ez nem azt jelenti, hogy ne hozhatná a gyártó megszokott minőségét – ez egy borzasztó jó fülhallgató ezért a pénzért. Létezik belőle mikrofonos, és mikrofon nélküli változat is. Ez a típus itt a mikrofon nélküli. Nézzük is, hogyan szól!

Hangzás:

Nem éppen agydübörgető a basszus, de van belőle, elegendő a legtöbb műfajhoz. Energikus, sima középhangok és vokál, mely egy kissé keménnyé válik feltekert hangerőn. A magas hangok nem túl részletesek, de legalább nem jellemző a „sziszegés”.

Milyen zenéhez ajánlom:

Ebben az árkategóriában univerzálisnak nevezhető. Talán klasszikus zenéhez nem ajánlom.

Technikai tulajdonságok:
Min. frekvencia 8 Hz
Max. frekvencia 22000 Hz
Érzékenység 100 dB
Hangerőszabályzó nincs
Mikrofon nincs, de típusfüggő
Ár ~2500 Ft
Vásárold meg egy megbízható helyről Kattints ide
 • SoundMAGIC ES18S

SoundMagic ES18S

A SoundMAGIC híres a nagyon jó ár/érték arányú füleseiről, ebbe a listába is két készülékkel eljutott.

Ez itt az ES18S, ami minden típusú telefonnal kompatibilis háromgombos vezérlővel rendelkezik. Segítségével állíthatsz hangerőt, válthatsz zeneszámot, vagy hívást fogadhatsz, hiszen mikrofon is található rajta.

Hangzás:

Erős basszus, ez nevezhető dominánsnak, viszont a többi tartomány is kiegyensúlyozott és tiszta. Nincs sziszegés a magas hangoknál sem.

Milyen zenéhez ajánlom:

Elsősorban elektronikus, dnb, dubstep. Viszont a kiegyensúlyozott hangzás miatt ha klasszikus, pop-rock, ének központú zenéket hallgatnál vele, akkor sem fogsz csalódni.

Technikai tulajdonságok:
Min. frekvencia 15 Hz
Max. frekvencia 22000 Hz
Érzékenység 100 dB
Hangerőszabályzó nincs
Mikrofon van
Ár ~6800 Ft
 • Xiaomi Hybrid Pro HD

  Xiaomi Hybrid Pro fülhallgató

Az innovatív megoldásokat nem igazán nélkülöző „hibrid” meghajtású Xiaomi füles híres a tiszta, természetes hangzásáról. A háromgombos kezelőfelületével Androidos telefonon tudunk hívást fogadni, elutasítani, lerakni, illetve némítani a mikrofont – ezen felül számokat léptetni, hangerőt állítani. A különcködő Apple termékeivel is kompatibilis a fülhallgató, de sajnos a vezérlő funkcióit nem élvezhetjük, meg kell elégednünk a mikrofonnal.

Hangzás:

Kissé súlytalan, de minőségi mély tónusok, kifejezetten telt közép és természetes magas tartomány. Tiszta, részletes hangzás, jó térábrázolással.
Zenehallgatás közben könnyedén el tudjuk különíteni a hangszereket egymástól. Maximum hangerőre tekerve a magas picit sziszegőssé válhat.

Milyen zenéhez ajánlom:

Klasszikus, akusztikus, pop, esetleg jazz.
Metál, rock és elektronikus zenéket kedvelőknek lehet, hogy nem a legjobb választás, legalábbis dübörgő basszusra ne számítsunk.

Technikai tulajdonságok:
Min. frekvencia 20 Hz
Max. frekvencia 40000 Hz
Érzékenység 98 dB
Hangerőszabályzó van
Mikrofon van
Ár ~8200 Ft

 

Középkategória (10-20 ezer Ft között)

Ha sokat hallgatsz zenét és érdekel a hangzás minősége, de azért nem vagy az a típus, aki képes vagyonokat kiadni egy olyan plusz frekvencia megszólaltatásáért, amit igazából halandó ember nem is hall, neked pont megfelelő lesz egy közép árkategóriás fülhallgató.

A legtöbb ember számára ezt a kategóriát ajánlom. Ezen a szinten már jóval magasabb minőséget találunk, ám még elérhető áron.

 • SoundMAGIC E10C

SoundMagic E10C - a második legjobb fülhallgató

Már önmagában az a tény, hogy hazai és külföldi portálok is egyaránt dicsérik (többszörös „What Hi-Fi Awards” győztes, mely egy neves, külföldi audio technikával foglalkozó portál) elég, hogy meggyőződjünk ennek a fülesnek a keresnivalójáról ebben a listában.

E mellett a pehelykönnyű E10C szintén három gombos vezérlővel és mikrofonnal is rendelkezik, így aki headsetnek is szeretné használni a fülesét, túl sokáig már nem kell keresgélnie.

Az univerzális vezérlő egyébként Android és Apple termékekkel is kompatibilis, mellyel tudunk hangerőt állítani, számot léptetni, stoppolni.

Hangzás:

Energikus, részletes hangzást nyújt, vidám hangképpel. Nagyon szépen meg tudja szólaltatni a különböző hangszereket. Ha választani kell, a basszus dominál, de bőven normál keretek között.

Milyen zenéhez ajánlom:

Univerzális.

Technikai tulajdonságok:
Min. frekvencia 15 Hz
Max. frekvencia 22000 Hz
Érzékenység 100 dB
Hangerőszabályzó van
Mikrofon van
Ár ~16 ezer Ft

Ez a füles nyerte a melyiketvalasszam.hu kedvence díjat!

 • Pioneer SE-CH5T

Pioneer-se-ch5t

Az SE-CH5T a részletességre esküszik, amit a nagyfelbontású, Hi-Res formátumú hangfájlok lejátszásával, és a széles frekvencia tartománnyal is próbál alátámasztani.

Az „over-the-ear” kialakítása sportoláshoz is alkalmassá teszi, illetve hangerő szabályzó is segíti a használatát. Mikrofon nem található a vezérlőjén, tehát telefonáláshoz ne ezt vegyük.

Hangzás:

Mély, jól elkülönülő, ám nem domináló basszus, kimagaslóan minőségi és tiszta középhangok. A magas tartomány szintén jól elkülönül.

Milyen zenékhez ajánlom:

Tökéletes választás klasszikus, pop-rock, jazz, és ének központú zenékhez. Elektronikus, dnb, és dubstephez nem ez lesz a te fülesed.

Technikai tulajdonságok:
Min. frekvencia 8 Hz
Max. frekvencia 45000 Hz
Érzékenység 108 dB
Hangerőszabályzó van
Mikrofon nincs
Ár ~17 ezer Ft
 • Sennheiser CX 5.00i

Sennheiser_CX_5.00i

A Sennheiser erős játékos a fülhallgatók piacán, ide most a középkategóriás CX 5.00i került be. Háromgombos vezérlőt és mikrofont is találsz a kábelen, ami lapos képzésű a csavarodás elkerülése végett.

Hangzás:

Ezzel a fülessel teljes képet kapsz a zenéről amit hallgatsz, gazdag és meleg hangzással rendelkezik. A közép kifejezetten részletes, a mély-basszus kissé “szűk”.

Milyen zenékhez ajánlom:

Elektronikus és dnb zenékhez én nem ezt a fülest venném a kissé visszafogott basszus miatt, de egyébként univerzális fülhallgató, bármilyen zenét élvezni fogsz vele.

Technikai tulajdonságok:
Min. frekvencia 16 Hz
Max. frekvencia 22000 Hz
Érzékenység 118 dB
Hangerőszabályzó van
Mikrofon van
Ár ~19 990 Ft

 

Felső / drágább kategória (20 ezer Ft felett)

Ha megvan rá a kereted, miért ne vennéd meg minden szempontból a legjobbat?

A melyiketvalasszam.hu toplistájában a 20 ezer Ft feletti fülesek kerültek a felső kategóriába.

Gondolhatnád, hogy ezen a szinten már alap a jó minőségű fülhallgató, de mivel magasabb összegekről is beszélünk, pont ezért különösen fontos a körültekintő döntés. Egyáltalán nem biztos, hogy azt kapjuk a pénzünkért, amit várunk.

 • RHA MA750i

RHA-MA750i

Az RHA MA750i modellje már egy minőségibb vonalat képvisel, mind anyaghasználat, mind a hangminőséget tekintve. Rozsdamentes acél tok, hosszú rézkábelek, kiegyensúlyozott hangzás, és átlagon felüli zajkiszűrés jellemzi.

Az „i”-vel ellátott változat rendelkezik mikrofonos távirányítóval, aminek a segítségével tudsz váltani számok között, hangerőt állítani, és hívásokat fogadni.

Hangzás:

A basszustartomány kissé szűkebb a megszokottnál, de egyébként kiegyensúlyozott, jó dinamikájú. A magas hangok külön dicséretet érdemelnek.

Az átlagosnál picit tovább tart bejáratni, egy hetet legalább használnod kell, hogy elérje a füles az elvárt hangzást.

Milyen zenéhez ajánlom:

Akusztikus, jazz, klasszikus, ének központú zenékhez különösen jó választás. Arra figyelj oda, hogy a basszustól nem fog lerepülni a fejed, tehát például elektronikus zenékhez én nem ezt a fülest venném.

Technikai tulajdonságok:
Min. frekvencia 16 Hz
Max. frekvencia 40000 Hz
Érzékenység 100 dB
Hangerőszabályzó van
Mikrofon van
Ár ~29 990 Ft
 • Audio-Technica ATH-E50

Audio-Technica-ATH-E50

Bár az ATH-E50 műanyag házzal rendelkezik, a hangminőségre nagyon erősen rákoncentrált a gyártó, és ez meglátszik a végeredményen is. A kábele lecsatlakoztatható a fülesről, így látszik, hogy hosszú távra kínálják a készüléket, akkor sem lesz gondod, ha a megtört kábelt cserélni kell.

Mikrofont és hangerő szabályzót nem tettek rá.

Hangzás:

Talán a középhangokon van a hangsúly, de már-már semlegesnek mondható, egyik irányba sem húz különösebben. Sima és kellemes karakterű, jó a térábrázolása.

Milyen zenéhez ajánlom:

Univerzális.

Technikai tulajdonságok:
Min. frekvencia 20 Hz
Max. frekvencia 18000 Hz
Érzékenység 107 dB
Hangerőszabályzó nincs
Mikrofon nincs
Ár ~65 900 Ft
 • Shure SE425

Shure-SE425-a-legjobb-fulhallgato

Az SE425 sikere a részletekben rejlik (szó szerint). Olyan dolgokat hallhatsz vele a kedvenc számodban, amikről addig azt sem tudtad, hogy léteznek.

Mikrofon és hangerő szabályzó nem jellemző ebben a kategóriában, és sajnos a Shure SE425 sem különbözik ebben a többitől.

Hangzás:

Energikus, részletes középhangok jellemzik, és ez leér egészen a basszusig. A magas is kitűnően szól amellett, hogy sziszegés egyáltalán nem fordul elő.
Ha választani kell, a basszus szorul kissé háttérbe.

Milyen zenéhez ajánlom:

Ének központú zenékhez zseniális, míg a kissé szolid basszus miatt az elektronikus és dnb zenékhez nem a legjobb választás.

De igazából, ha nem az agydübörgetés a te stílusod, ez a füles univerzális lesz számodra.

Technikai tulajdonságok:
Min. frekvencia 22 Hz
Max. frekvencia 19000 Hz
Érzékenység 109 dB
Hangerőszabályzó nincs
Mikrofon nincs
Ár ~75 000 Ft

Összegzés – legjobb fülhallgatók

Kattints a kiválasztott fülesedre!

Legjobb olcsó fülhallgatók

Legjobb középkategóriás fülhallgatók

Legjobb felső kategóriás fülhallgatók

A melyiketvalasszam.hu kedvence:

Sokszínű zenei stílusomnak köszönhetően nálam egy megfizethető, univerzális fülhallgató viszi a prímet, a SoundMAGIC E10C.

Ha valamivel kevesebb keretem lenne rá, akkor a Xiaomi Hybrid Pro HD lenne a választásom.

Ne feledd, ez már egy összeválogatott lista a legjobb fülhallgatókról! Próbáld meg az igényeidnek megfelelőt kiválasztani a leírások segítségével, és semmiképpen sem fogsz csalódni! Ezek közül nyugodtan használhatod mindegyik fülest telefonhoz, illetve zenelejátszóhoz is.

Természetesen a piacon rengeteg fülhallgató megtalálható még, és bármilyen okod lehet ezen a listán kívüli fülesek között is szemezgetni. Így, hogy ebben segítsek, összeállítottam egy fülhallgató vásárlási útmutatót, hogy saját magad is könnyebben tudd értelmezni a fülhallgatók tulajdonságait.


Milyen fülhallgatót vegyek? – vásárlási útmutató, technikai jellemzők

Ez a rész elolvasása után tudni fogod értelmezni a fülhallgatók csomagolásán feltüntetett legfontosabb információkat, technikai jellemzőket.

 • Frekvencia átvitel:

Példa:

Min. frekvencia:               10 Hz
Max. frekvencia:              24000 Hz

A fülhallgatók specifikációjánál megadott minimum és maximum frekvencia értékek határolják be azt a hangtartományt, amelyet a fülhallgató kiadni képes. Tehát az adott példában 10 Hz és 24000 Hz között tud a fülhallgató megszólaltatni hangrezgéseket.

Elviekben ez a tartomány minél nagyobb, annál jobb, annál több hangot képes kiadni a füles. A gyakorlatban az emberi fül nem tudja feldolgozni a körülbelül 20 Hz-nél kisebb, és a 20000 Hz (20 kHz)-nél nagyobb rezgéseket – ám mégsem tekinthetünk el e mellett, ugyanis a nem hallható frekvencia tartományok visszahatnak a hallható tartományokra, így ez is beleszól a füles hangminőségébe.

Az alacsony frekvencia tartomány felelős a mély hangzásért, basszusért, a magasabb frekvencia tartomány pedig a magas hangok hordozója. Az énekhangok túlnyomó részt a középtartományba esnek.

Ne döntsünk kizárólag ez alapján, nem egyenesen arányos a frekvencia tartomány a fülhallgató hangzási minőségével, de egy jó támpontot adhat.

 • Érzékenység:

Példa:

Érzékenység:     97 dB

Az érzékenységet decibel (dB) -ben adják meg, mely azt takarja, hogy 1 milliWatt (mW) felvett teljesítmény esetén mekkora az 1 méterről hallható hang. Tehát konyhanyelven: minél nagyobb az érzékenység, annál hangosabb szól a füles max hangerőn.

 • Impedancia:

Példa:

Impedancia:     32 Ohm

Az áramfolyás ellenállását jelöli, mértékegysége ohm (Ω). Minél nagyobb az impedancia, annál nagyobb energia kell az adott füles működtetéséhez, így annál többet fog fogyasztani. Két ugyanakkora érzékenységgel rendelkező fülhallgató közül ugyanarra az eszközre dugva az fog hangosabban szólni, amelyiknek kisebb az impedanciája.

 • Illeszkedés:

Sokan alábecsülik a fülhallgatók kialakításának fontosságát, pedig a  hangminőség érdekében muszáj, hogy a füles tökéletesen illeszkedjen a hallójáratodba.

Így fontos, hogy megfelelő méretű betétet használj. A gyártók sokszor több méretet is adnak a készülékeikhez, amelyek általában S, M és L jelzésekkel vannak ellátva.

Általánosságban elmondható, hogy ezek a szilikon betétek univerzálisak, így ha a gyártói méret nem lenne tökéletes, nyugodtan vehetsz a fülesedhez egy másikat.


Ha hordozható eszközhöz (okostelefon, tablet, iPad, iPod, stb) szeretnél fülhallgatót venni, keress 32 Ohm körüli impedancia értéket, illetve minél nagyobb érzékenységet (>95dB).

Kapcsolódó cikkek:

Ne felejtsd el, hogy több TOP listát is találsz az oldalon, plusz napi szintű érdekes cikkeket is! Itt pedig a melyiketvalasszam.hu facebook oldalát találod.

fotó: pexels