Legjobb elektromos borotva TOPlista + vásárlási útmutatóval

Elektromos_borotva

Mint manapság nagyon sok elektronikai cikkből, az elektromos borotvákból is óriási a kínálat, és mivel általában hosszú távra szeretnénk beruházni erre az eszközre nem feltétlen kevés pénzért, egyáltalán nem mindegy, melyiket választjuk.

Ez az útmutató toplista segít neked megtalálni a számodra legjobb elektromos borotvát, így nem kell felesleges órákat töltened a keresgéléssel.

Bár a személyes tapasztalatot és tesztet semmi sem helyettesíti, hasznos

tippeket, véleményeket és összehasonlításokat

olvashatsz az általam legjobbnak ítélt elektromos borotvákról, ráadásul minden ár kategóriában, az olcsótól a drágáig! A többi toplistámhoz hasonló módon itt is kizárólag megbízható márkáktól találsz termékeket.

A két legnagyobb gyártó, a Braun a rezgőkéses megoldás híve, míg a Philips a körkéses technológiát favorizálja (ezekről a vásárlási útmutatóban olvashatsz többet).

Amit még fontos megjegyezni, hogy a gyártóknál egy-egy termékcsaládon belül a pengék minősége és kialakítása nem szokott változni, inkább csak az egyéb extrák lehetnek eltérőek.

A lista végén a melyiketvalasszam.hu kedvencét is megtalálod, az elektromos borotva vásárlási útmutatóval együtt, ami segítségével minden szükséges információt meg fogsz tudni ahhoz, hogy gyerekjáték legyen a döntés.

Legjobb elektromos borotva toplista és tesztek


Belépőszint / olcsóbb kategória

A Braun égisze alatt a Series 1 sorozat tagjai nevezhetőek a márka legolcsóbb modelljeinek (pár típussal a Series 3 is jelen van), míg a Philipsnél ezt Series 1000 néven találod meg (ő most nem tudott ide bekerülni).
Az ide beválogatásra került készülékek pedig a Braun S3 300s, Xiaomi Mi Electric Shaver, és a Philips OneBlade.

 • Braun S3 300sBraun-3s-300s-elektromos-borotva-olcso

A Braun ezen modellje alig drágább a Series 1 típusoknál, mégis egy sokkal jobb készüléket kapunk ezért a pénzért. Akkumulátorról működik, három különálló vágóegysége van (A Series 1 típusoknak csak egy), és teljesen vízálló – ez azt jelenti, hogy géllel, vagy zuhany alatt is használható. Az előbb említett tulajdonságok mellett gyorstöltéssel is rendelkezik, ami a gyártó szerint 5 perc alatt egy borotválkozásnyi időt belepumpál a készülékbe. Láthatod, hogy ez egy kiváló ár/érték arányú elektromos borotva, ezért mindenképpen ide kellett kerülnie.

 • Xiaomi Mi Electric Shaver

Eredetileg itt egy körkéses, belépőszintű Philips elektromos borotva volt, de sok kompromisszumot kívánt: csak vezetékkel https://www.melyiketvalasszam.hu/wp-content/uploads/2018/12/Xiaomi-elektromos-borotva-olcsoműködött, és vízálló sem volt. Ez a Xiaomi borotva alig drágább valamivel, de mindkét tulajdonságban lepipálja. IPX7 védettséggel rendelkezik, így nem csak elmoshatod a víz alatt, de habbal és nedvesen is nyírhatod vele az arcszőrzetedet. Az akkumulátor papíron 60 percet bír 2 órás gyorstöltés mellett sőt, a gyártó szerint 5 perc töltés elég egy használathoz. A körkések gyorsaságát kétféleképpen lehet állítani, úgyhogy játszhatsz vele, neked melyik válik be jobban. A vágófej és maguk a vágóelemek is rugalmasak, így az eszköz alkalmazkodik az arc vonalaihoz – megint egy olyan tulajdonság, amit csak drágább elektromos borotváknál szoktunk látni.

Ha borostád vagy szakállad van, a fenti két kPhilips-OneBlade-szakallvagoészülék nem jöhet szóba. A Philips OneBlade viszont az egyik legnépszerűbb borosta és szakállformázó, amit ráadásul teljesen elérhető áron tudsz beszerezni. Saját különálló technológiával rendelkezik, amit meglepő módon “OneBlade”-nek neveznek. 1 mm, 2 mm és 5 mm-es borostát is vághatsz vele, ahogy a szakáll formázása is gyerekjáték, ugyanis a vágófeje mindkét irányban használható. A készülék akkumulátoros, úgyhogy a vezetékkel nem kell bajlódnod, illetve vízálló is (száraz, nedves és géles borotválkozást is lehetővé tesz).

Név Braun S3 300s Xiaomi Mi Electric Shaver Philips OneBlade
Technológia rezgőkéses körkéses OneBlade
Rugalmasság 3 különálló rugalmas vágóelem Rugalmas vágófej és önállóan mozgó rugalmas vágóelemek
Vízzel, géllel, habbal használható? Igen, 5 méterig vízálló (IPX7 tanúsítvány) Igen, 5 méterig vízálló (IPX7 tanúsítvány) Igen
Üzem Csak vezeték nélkül Csak vezeték nélkül Csak vezeték nélkül
Töltési idő 60 perc 2 óra 8 óra
Működési idő 20 perc 60 perc 45 perc
Gyorstöltés Van Van Nincs
Ár ~14 ezer Ft ~13 ezer Ft ~13 ezer Ft
Szerezd be egy megbízható helyről Kattints ide Kattints ide Kattints ide

Középkategória

A Braun középkategóriás elektromos borotvái Series 3 névsorozat alatt futnak – a Series 5 is ide sorolható, de az már a prémium szegmens felé kacsintgat. A Philipsnél ugyanezt reprezentálja a Series 3000 és Series 5000 modellpaletta. Jelen esetben a Braun 3020s-ról, és a Philips S5130-ról olvashatsz részletesebben.

 • Braun 3020s

A gyártó egyik legjobb ár/érték arányú készülékéről olvashatsz most, Braun-3020s-elektromos-borotva-kozepes-armely bár mozgatható fejet nem, de három különálló rugalmas és nyomásérzékeny vágóelemet tartalmaz. A „MicroComb” technológiával megáldott készülék gyorsabb borotválkozást ígér, mely röviden annyit takar, hogy a középső trimmelő mindkét oldalán található egy kis rovátkákból álló sor, mely betereli a szőrszálakat a megfelelő nyírási pozícióba, így növelve a hatékonyságot. A készülék hátulján található még egy precíziós nyíró a pontos megformázáshoz a széleken. Ezen felül természetesen vízálló is a készülék 5 méter mélységig, lehetővé téve a zuhanyzás közbeni borotválkozást is. Használható szárazon, illetve habbal és géllel is. A gyorstöltés segítségével 5 perc alatt feltölthetjük az akkumulátort egy borotválkozás erejéig, mely kifejezetten jól jöhet egy sietős reggelen.

 • Philips S5130

A gyártó gyors és alapos borotválkozást ígér, – amikor valószínűleg a „Super Lift & Cut Action” elnevezésű megoldásra gondol, mely minden szőrszálat felemel majd utána vág csak el. A borotva feje öt irányba képest elmozdulni, miközben a három borotvaegység is rugalmas. A kizárólag vezeték nélküli módban működő borotva 40 perc működési időt ígér, ami megfelelő ebben az árkategóriában. Felpattintható rá egy precíziós formázó is, mellyel könnyedén tudjuk formázni bajusz –és pajeszunkat. A rohanós reggelekhez asszisztálva ez a készülék is rendelkezik 5 perces gyorstöltéssel, amely elegendő egy borotválkozásra. Ez a típus nem vízálló, tehát kizárólag száraz borotválkozáshoz használható.

 • Philips OneBlade Pro

A OneBlade Pro ugyan olyan technológián alapszik, mint a sima “Pro” nélküli társa, ám pár hozzáadott alkatrésszel Philips-OneBlade-Pro-szakall-es-testszorvagolekörözi azt. Rápattintható bőrvédőt tartalmaz, amit a különösen érzékeny területeken vethetünk be, de ilyen a 3mm -es testszőrzetfésű is, amivel már hivatalosan is használható testszőr nyírására a OneBlade Pro. A szintén felpattintható formázó fésűvel pedig 0,4 mm és 10 mm közötti hosszúságra vághatjuk a szőrszálainkat. Töltőállvány is jár a készülékhez, ami egy óra alatt pumpál 90 percnyi működést a szépségápoló eszközbe (ami kifejezetten figyelemreméltó).

Név Braun 3020s Philips S5130 Philips OneBlade Pro
Technológia rezgőkéses körkéses OneBlade
Rugalmasság 3 önállóan mozgó rugalmas vágóelem 5 irányba mozgó fej, rugalmas vágóegységek
Vízzel, géllel, habbal használható? Igen, 5 méterig vízálló (IPX7 tanúsítvány) Nem Igen
Üzem Vezetékkel és vezeték nélkül Csak vezeték nélkül Csak vezeték nélkül
Töltési idő 60 perc 60 perc 60 perc
Működési idő 45 perc 40 perc 90 perc
Gyorstöltés Van Van Nincs
Ár ~22 ezer Ft ~26 ezer Ft ~29 ezer Ft
Szerezd be egy megbízható helyről Kattints ide Kattints ide Kattints ide

Felső / drágább kategória

Ha Braun Series 7 vagy Series 9-es jelzést látsz, esetleg Philips series 7000 vagy 9000-t, biztos lehetsz benne, hogy egy csúcskategóriás elektromos borotvával találkoztál. Ez a borotválkozás krémje, a felső szintje. Az ide válogatott prémium készülékek a Braun 9325s, és a Philips SP986.

 • Braun 9325s

A gyártó saját „SyncroSonic” szabadalmi technológiájával ellátott Braun-9290cc-legjobb-elektromos-borotva-dragakészülék a borotválkozás alatt másodpercenként 2,66-szor ellenőrzi szőrszálaink sűrűségét, és automatikusan hozzáigazítja a vágás fokozatát. A hosszú élettartamot biztosító titán bevonatú trimmelőből kettőt találsz ezen a készüléken: az egyik az elfekvő szőrszálak megemeléséért és levágásáért felelős, míg a másik elrendezi és levágja a különböző irányba növőeket. Az elektromos borotva feje 10 irányba képes mozogni, miközben maguk a vágóegységek is rugalmasok, melyből összesen négy található (két trimmelő középen, illetve két rezgőkéses vágóegység a széleken). Működési időnek 60 percet ír a gyártó, amivel  lekörözi a legtöbb társát ezen a téren (is).

 • Philips-Prestige-SP9863-premium-elektromos-borotva

A Philips zászlóshajó készüléke Nano technológiás vágórendszerrel (“NanoTech”) kívánja lenyűgözni a vásárlóit, amely különösen erős és éles vágóéleket eredményez. A borotva másodpercenként 15-ször ellenőrzi az arcszőr sűrűségét, és annak megfelelően igazodik. Három üzemmód közül is választhatunk igényeinknek megfelelően: érzékeny, normál és gyors. A természetesen rugalmas borotvafej mellett a három körkéses vágóegység is mozgatható, ráadásul 8 irányban. Rápattintható egy szakállformázó, precíziós formázó és tisztítókefe is. A készüléket a “Qi töltőpaddal” tölthetjük vezeték nélkül, ami 3 óra alatt tölti fel teljesen, de a gyorstöltés 18 perc alatt elegendő energiát pumpál bele egy borotválkozáshoz.

Név Braun 9325s Philips SP9863
Technológia rezgőkéses körkéses
Rugalmasság 10 irányba mozgó fej, és rugalmas vágóegységek Mozgó fej, és 8 irányba mozgó vágóegységek
Vízzel, géllel, habbal használható? Igen Igen
Üzem Vezetékkel és vezeték nélkül Csak vezeték nélkül
Töltési idő 60 perc 3 óra
Működési idő 60 perc 60 perc
Gyorstöltés Van Van
Ár ~118 ezer Ft ~126 ezer Ft
Szerezd be egy megbízható helyről Kattints ide Kattints ide

A melyiketvalasszam.hu kedvence:

Nekem mindig is jobban hasznomra váltak az univerzális készülékek,  így nálam az ár/érték arányban verhetetlen Philips OneBlade Pro viszi a prímet. A középkategória áráért egy rendkívül sokoldalú, minőségi és hasznos tulajdonságokkal rendelkező készüléket kapunk.

A lista összegezve:

Olcsóbbak:

Középkategória:

Prémium szegmens:

Hogy megtudd, számodra melyik a legjobb elektromos borotva, használd a fenti TOPlistát, ám ha többre vagy kíváncsi nézd meg az alul összeállított vásárlási útmutatót, ahol még több részletet találsz az elektromos borotvák működéséről, használatukról, illetve a rezgőkéses és körkéses megoldásokról.


Milyen elektromos borotvát vegyek? – Vásárlási útmutató és tippek

Először is, miért választanánk elektromos borotvát a hagyományos pengés helyett? Nos, mivel a legnagyobb munkát a beépített elektromos motor végzi több pengével és különböző vágási technológiával, így sokkal hatékonyabban és gyorsabban tudunk borotválkozni hagyományos társaikhoz képest úgy, hogy közben a bőrünket is kevésbé irritáljuk. Miközben persze a személyes tapasztalatot semmi sem helyettesíti, mindegyik típusú technológiának megvannak az általános előnyei és hátrányai, így arról is olvashatsz, melyiket kinek ajánlom.

Rezgőkéses technológia

Ahogy a neve is elárulja, maguk a vágópengék mozognak oda-vissza nagyon gyorsan és ez végzi a szőrszálak levágását. A pengék egy vékony fémfólia alatt húzódnak meg. Maga a fólia sok apró lyukacskával van ellátva, és így tereli be a szőrszálakat a vágáshoz. Egyenes irányú mozdulatokat érdemes használni az ilyen típusú borotvával.

Mik a rezgőkéses borotva előnyei? Kiknek ajánlom a rezgőkéses borotvákat?

 • Szinte minden nap borotválkozol
 • Viszonylag finom az arcszőrzeted
 • Jobban kézre áll az egyenes irányú borotválkozás
 • Sima arcbőrre vágysz, nullához közeli borostával

Körkéses technológia

A körkéses borotvák általában három kör alakú fejjel vannak ellátva, amelyek egy forgó vágópengével vágják le a borostát. A szőrszálak egy külső védőréteg által kerülnek becserkészésre, melyen lyukak és rések találhatóak. A körkörösen mozgó pengék segítik a nehezen elérhető helyeken való borotválkozást, például a nyak és az áll körül, hiszen a három vágóegység külön-külön az arc körvonalaihoz igazodik.

Mik a körkéses borotva előnyei? Kiknek ajánlom a körkéses borotvákat?

 • Az arcbőröd picit edzettebb vagy “keményebb”
 • Vastagabb, és/vagy erősebb szőrzeted van
 • Nem szoktál minden nap borotválkozni, mondjuk csak minden másnap vagy harmadnap
 • A szakállad elég kesze-kusza, sok irányba nő
 • Szempont az, hogy csendesebb, mint a rezgőkéses társa

Vízállóság – Wet & Dry

Hogy ha egy borotvánál fel van tüntetve, hogy vízálló, vagy látod a “Wet & Dry” kifejezést biztos lehetsz benne, hogy az eszköz nedves arcbőrrel is működtethető. De ez nem minden, ugyanis ez azt is jelenti, hogy borotvahabbal és géllel is használhatod, ami érzékeny bőrűeknek egyenlő a megváltással.

Sok esetben akár a zuhanyzás közbeni borotválkozást is megengedett, főleg akkor, ha az IPX7 vízállósági szabvány is fel van tüntetve.

Ha pénztárcád engedi, mindenképpen egy vízálló elektromos borotvát ajánlok.

Akkumulátor

A mai legtöbb elektromos borotva rendelkezik gyorstöltéssel, ami annyit tesz, hogy 5 perc alatt elegendő energiát pumpál a töltő az eszközbe egy borotválkozás erejéig. Így ha ne adj isten elfelejtetted volna feltölteni a borotvádat legutóbbi alkalommal, nem fogsz hoppon maradni az indulás utolsó pillanatában – bár igaz, akkor már az az 5 perc is sokat számít.

Az akkumulátoros borotvák átlagban 40-50 percig bírják, míg a teljes feltöltésük 60 perc körül szokott lenni (persze a fenti összeválogatott listában is láthatod, hogy vannak eltérések). Kevés olyan akksis eszköz van, amelyiket tudod egyben vezetékről is használni. Ennek az az oka, hogy ha teljes mértékben vízállóra szeretné a gyártó a borotvát készíteni, ez megnehezíti a biztonsági elvárások betartását. Persze ilyennel is találkozhatsz, csak tudd, hogy viszonylag ritka.

Az akkumulátor típusa az esetek túlnyomó többségében NiMH vagy Li-Ion (nikkel-metál-hidrid vagy lítium-ion). A Li-Ion technológiának jobb az energiasűrűsége és a súlya, ám drágább is. Ha egyébként meg vagy elégedve a borotva tulajdonságaival, neked nem kell ezzel foglalkoznod, a gyártó dolga kihozni a legtöbbet a technológiákból.

Borotválkozási tippek

Mit csinálj, ha érzékeny a bőröd?

 • Mint azt már említettem, a rezgőkéses borotváknál egyenes irányú mozdulatokkal szükséges borotválkozni, míg a körkésessel körkörös mozdulatokat használjunk. Ezeket a tanácsokat érdemes betartani, hiszen így tudnak a borotvák maximum hatékonysággal működni, és csökken az irritáció.
 • Egy adott területen inkább lassan és alaposan menjünk át, mint többször, mert ez sem kedvez a bőrnek.
 • Mindenképpen használj gélt vagy borotvahabot (ehhez persze olyan eszköz szükséges).
 • Az arcod megmosása meleg vízzel az akció előtt szintén segíthet.
 • Tartsd tisztán a borotvát.
 • Cseréld a pengét legalább másfél évente (de ez típusfüggő).

Valami másra vágysz, mint amit itt találtál? Kattints ide, és böngéssz a partnerem összes elektromos borotvája között!

Ne felejtsd el, hogy több TOP listát is találsz az oldalon, plusz napi szintű érdekes cikkeket is! Ha pedig tetszett a tartalom, kövesd be a melyiketvalasszam.hu facebook oldalát!

fotó: stockvault